Don Juans bästa flirttrick

Hon ler ett förstående leende. Han hade lekt med hennes förnamn i sitt mejl. Det såg rart ut. Eller rättare sagt, det skulle varit rart, om hon inte hade hört talas om att han gjorde så. Det var ett av hans trick. De unga tjejerna tyckte att han var flirtig och gubbsjuk. Flirttrick.

”Man uppröres alltid (eller ler ett förstående leende, som förnedrar det man beundrar) inför Don Juans tal, där samma fraser får passa på alla kvinnor", skrev Camus i Myten om Sisyfos. ”Om lösenordet visat sig duga, varför då göra dem mera invecklade?” Den vanlige förföraren av kvinnor och män ... ”Hans livsform är att förföra. Det är bara i romanerna som man förändrar livsform och blir en bättre människa." En bättre människa på pappret. En fantastisk romanfigur. Don Juan manipulerar aggressivt, det är att överge den för tillfället utvalda som ger en lustfylld lättnad. Hat förväxlad med kärlek. Förförelse.

De unga tjejerna hade fel. Han ville charma alla. Om han var sur lekte han inte med hennes förnamn. Det var praktiskt, redan i mejlens första rad kunde hon avgöra om han var på gott humör. Förförståelse.

Inga kommentarer:

Bloggen omarbetas.